Πέμπτη 10 Μαΐου 2018



Ο αθλητισμός στη παιδική ηλικία, αποτελεί σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και διάπλαση του παιδιού. Η καθημερινή ενασχόληση με κάποια δραστηριότητα, κρίνεται απαραίτητη για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Ένα παιδί για να καταφέρει να αποκτήσει όλα τα θετικά στοιχεία του αθλητισμού, θα πρέπει να δραστηριοποιείται, δηλαδή η συμμετοχή σε αγώνες θα ήταν μια καλή επιλογή. Χρησιμοποιώντας τη λέξη αγώνες, αναφερόμαστε σε  αγώνες εμπειρίας χωρίς νικητή και ηττημένο, χωρίς να σκέφτεται ο αθλητής ότι ΠΡΕΠΕΙ να βγει πρώτος. Μέσα από τους αγώνες , θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλάβουν ότι σημασία έχει η συμμετοχή, η προσπάθεια, η σημασία να θέτεις στόχους και να προσπαθείς, το «ταξίδι» μέχρι την ημέρα των αγώνων και όχι η απόδοση, δηλαδή  μια μεγαλοπρεπή νίκη.



Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι 11οι Αγώνες Χαράς. Οι Αγώνες φιλοξενήθηκαν, για 4η συνεχόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις Campion School - Αγγλόφωνο Εκπαιδευτήριο στην Παλλήνη. Στους αγώνες συμμετέχουν φορείς και σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια με το Κ.Ε.Α. «ΧΑΡΑ» ενώ για πρώτη φορά φέτος οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές των αγώνων, σκοπός της εκδήλωσης είναι η άθληση και η αναψυχή. Χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο τον αθλητισμό προωθείται η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες στο κοινωνικό σύνολο και καλλιεργούνται θετικές στάσεις και αντιλήψεις προς την αναπηρία.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιελάμβανε τα ακόλουθα αγωνίσματα:
  • 25 μ. βάδην (σε ζευγάρια)
  • Μπαλονοδρομία (μεικτό αγώνισμα, αγόρια – κορίτσια (ΑμΕΑ και Τυπικός Πληθυσμός)
  • Άλμα άνευ φοράς
  • Ρίψη (Προσαρμοσμένο Ακόντιο)
  • Δραστηριότητα Συνεργασίας (Fun Activity) 2 ΑΘΛΗΤΕΣ ανά ΦΟΡΕΑ
Στους 11ους Αγώνες Χαράς συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο   Αχαρνών με  10 Αθλητές/τριες,  ήτοι  τους/τις:  Παϊτέρη  Κυριακή, Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Παναγιωτίδης Παντελεήμων, Παϊτέρης Αναστάσιος, Καραγιαννίδης Νικόλαος, Γκόγκας Παναγιώτης, Φαρούκ Χαμζά, Μέρα Εριόν, Μπαϊρακταρίδη Μαρία και Παϊτέρη Παρασκευή.

Και ιδού το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών σε πλήρη ανάπτυξη και ανάλογη διάθεση…
 







Και τώρα οι μαθητές μας εν δράσει… Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και οι αντίστοιχοι μαθητές του που το εκπροσώπησαν επάξια … σάρωσαν τα μετάλλια. Θερμότατα συγχαρητήρια από όλους μας!!!



























Και όλοι μιλούσαν για την έκπληξη της ημέρας... Ποιος τελικά είναι αυτός δίπλα στην Μπιχαλτζή....
Α!!!! Ο Σάκης!!!! Σάκηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!





Α!!! Έχουμε και την κα Κουκουμέρια, η οποία δεν αφήνει με τίποτα το Σάκη να φύγει!!! Ιδού!!!!


Και η θριαμβευτική επιστροφή!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου