Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017



Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών στην αυλή του σχολείου πραγματοποίησε την καλοκαιρινή του εορτή με την ευκαιρία λήξης του σχολικού έτους 2016 – 2017. Η εκπαιδευτικός κα Σταμελοπούλου Ευαγγελία, παρουσιάζοντας την εορτή, στην αρχή τόνισε:
«Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και για πολλούς μαθητές μας, μικρούς και μεγάλους, είναι η στιγμή της μετάβασης. Για άλλους μετάβαση από την καθημερινότητα ενός προγράμματος στη ραστώνη του καλοκαιριού και για άλλους μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσης. Γενικά μια μετάβαση με ανάμεικτα συναισθήματα, λύπη αλλά και χαρά για ό, τι αφήνουμε πίσω μας, αγωνία και άγχος για το άγνωστο αλλά και προσμονή και ενδιαφέρον για τις καινούργιες εμπειρίες, σε καινούριες διαδρομές.
Όμως όλα αυτά, ίσως, δεν έχουν καμία σημασία στο εδώ και τώρα της δικής μας στιγμής. Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που ο καθένας μας πρέπει να έχει ζήσει έστω και μία φορά στη ζωή του έντονα.
Εκτυφλωτικό φως, ήλιος, ζέστη, πολλή ζέστη, αλμύρα, θάλασσα. Χρώματα, μαγιό, παραλίες, μαυρισμένα σώματα, μπάνια, βουτιές, μυρωδιά από φύκια και αντηλιακό, ήχοι από τζιτζίκια που τ’ ακούς μέχρι αργά το βράδυ, η μυρωδιά του βασιλικού στη γλάστρα της γιαγιάς. Χαμόγελα, μουσική, φεγγαρόλουστα βράδια, έναστρος ουρανός. Ανεβασμένη διάθεση, καλοκαιρινά τραγούδια στο ραδιόφωνο, πάρτι. Τραπέζι με θαλασσινά, σαλάτες, φρούτα, παγωτά, φωνές, πειράγματα. Κατάστρωμα πλοίου, βαρκούλα, νησί, camping. Απλά καλοκαίρι.
Δεν είναι και πολλά άλλα που μπορείς να πεις για το καλοκαίρι. Στο καλοκαίρι δεν ταιριάζουν οι περιττές λέξεις και τα ανούσια επίθετα. Το καλοκαίρι σε θέλει να γίνεις πιο άμεσος, πιο ευθύς. Να κάνεις ό, τι είναι να κάνεις τώρα. Όχι αύριο. Να βάλεις τέλος στις σκέψεις για το μέλλον. Να ζήσεις μόνο το παρόν. Σου δίνει το σήμα τώρα και σου στήνει το σκηνικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να συμπληρώσεις τα κενά.
Κατά μία έννοια, το καλοκαίρι είναι ο καλύτερος φίλος σου. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, έχει κάμει μία σιωπηλή συμφωνία με το σύμπαν κι έχει καταφέρει να υπάρχει και να μην υπάρχει ταυτόχρονα. Να είναι λες κι έχουν σταματήσει όλα, και λες και όλα τρέχουν την ίδια στιγμή πιο γρήγορα από ποτέ. Να πέφτεις στη δίνη του και να χάνεσαι, για να καταλάβεις ότι τελείωσε μόνο όταν σκεφτείς ότι ξεκίνησε. Το καλοκαίρι από μόνο του είναι ποίηση. Καλοκαίρι είναι η Κασταλία πηγή που μπαίνεις τεμάχια δέκα και ρετάλι, και βγαίνεις μυημένος. Είναι Δημιουργία. Είναι έμπνευση.
Τελικά καλοκαίρι πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Κάθε μέρα. Να ζεις το τώρα. Αυτό θέλει και είναι το καλοκαίρι. 
Κάθε χρόνο, έχεις αρκετό καιρό για να μάθεις το μάθημά σου... Πέρσι δεν το έμαθες!!! Θα προλάβεις, τουλάχιστον φέτος?? Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σου δώσουμε μια πρόγευση καλοκαιριού. Αφέσου έστω για λίγες ώρες, άφησε το μυαλό σου να περιπλανηθεί στις ομορφιές της καλοκαιρινής μέρας, στις λεπτομέρειες της ζωής, στις σκέψεις, στις ιδέες που θα σε κάνουν να νιώσεις ανάλαφρα, που θα σε κάνουν να ονειροπολήσεις όπως σε έκανε να νιώσεις το πιο ωραίο σου καλοκαίρι και απόλαυσε τις στιγμές που θα σου χαρίσουμε σε άρωμα καλοκαιριού».



Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας…




Αρχικά στην εορτή μαθήτριες και μαθητές των μικρότερων τάξεων του σχολείου μας, παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Ταξιδεύοντας με το Δελφίνι».






















Στη γιορτή μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, παρουσίασαν ποιήματα καλοκαιρινού περιεχομένου και τραγούδησαν ανάλογα τραγούδια.








Στη συνέχεια της εορτής, μαθήτριες και μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας, παρουσίασαν το θεατρικά μονόπρακτα από γνωστές ταινίες «Του Ελληνικού Κινηματογράφου».

Από την κινηματογραφική ταινία «Κίτρινα Γάντια»






Από την κινηματογραφική ταινία «Της Κακομοίρας – Ο Μπακαλόγατος»



Από την κινηματογραφική ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι»





Από την κινηματογραφική ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε Αρνάκι»













Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια και πολύ χορό!!!!!














 
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ … ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου