Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

 Το Μουσείο Ορυκτολογίας – Πετρολογίας του Ε.Κ.Π.Α. διαθέτει την παλαιότερη και πληρέστερη ορυκτολογική-πετρογραφική συλλογή στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και μία συλλογή διεθνούς εμβέλειας, αφού σε αυτό εκτίθενται παγκοσμίου κλάσης δείγματα ορυκτών.

Στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας  πραγματοποιούνται ξεναγήσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία και τις γνώσεις των επισκεπτών από εξειδικευμένους επιστήμονες και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο χώρος του Μουσείου αποτελεί ιδιαίτερα έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα χώρο επίσκεψης για τους/ τις μαθητές/τριες της Α/θμιας  Εκπαίδευσης γιατί πραγματώνεται στο έπακρο ο σκοπός της διδακτικής επίσκεψης που είναι να έρθουν οι μαθητές/τριες σε άμεση επαφή με τα ορυκτά και να ξεναγηθούν στα πολυποίκιλα στερεά υλικά του Πλανήτη μας ώστε να βοηθηθούν στην κατανόηση των αντίστοιχων μαθημάτων που διδάσκονται στο σχολείο.

Αναλυτικότερα σκοπός της διδακτικής επίσκεψης είναι η ξενάγηση των μαθητών/ τριών στο μουσείο όπου αναλύονται θέματα όπως: 1) τι είναι ορυκτά, πετρώματα και μεταλλεύματα, 2) τι είναι οι μετεωρίτες, 3) ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας, τα βιομηχανικά ορυκτά, οι χρήσεις τους και η ανακύκλωσή τους και 4) το φαινόμενο της φωταύγειας των ορυκτών σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή/ επίσκεψη στο Μουσείο Ορυκτολογίας – Πετρολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

 







 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου