Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

 Εγκρίθηκε και φέτος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η διεξαγωγή του 5ου  Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αχαρνές 2023, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου και τελειώνει την Παρασκευή 07 Απριλίου, για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης εντός και εκτός Αττικής.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται με συνεργασία των Τμημάτων της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών, του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και της ΔΗ.Κ.Ε.Α.(Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών).

Το Φεστιβάλ το οποίο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στοχεύει:

·         Στην ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών και στην πλήρη αποκάλυψη του.

·         Στην βιωματική επαφή των μαθητών με το αρχαίο θέατρο έτσι ώστε το αρχαίο δράμα να αποτελέσει, όπως και στην αρχαιότητα, μέρος της παιδευτικής διαδικασίας για την πολιτική και κοινωνική παιδεία των αυριανών πολιτών.

·         Στην καλλιέργεια πολιτιστικής συνείδησης.

·         Να λειτουργήσει ως φυτώριο ενεργών πολιτών, που θα πρωτοστατούν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις τραγωδίας, σατυρικού δράματος και κωμωδίας, καθώς και έργα της νεότερης δημιουργίας εμπνευσμένα από το αρχαίο δράμα. Επίσης, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες με θεατρικό αναλόγιο, συναυλίες, χορόδραμα, εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, σκηνογραφίας ενδυματολογίας σχετικές με το αρχαίο θέατρο. Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Αχαρνών και παρουσίασε το διαχρονικό έργο του Αριστοφάνη «Ειρήνη». Συντελεστές της παράστασης ήταν οι:

Κείμενο: Βασίστηκε στα εξής έργα:

1. Θέατρο για παιδιά της Σοφίας Ζαραμπούκα

2. Αριστοφάνη: «Ειρήνη» του Δημήτρη Ποταμίτη σε διασκευή της Έλενας Μακρή

Προσαρμόστηκε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Αδάμου Ζωή και Τόττα Ελένη.

Σκηνοθεσία: Αδάμου Ζωή και Τόττα Ελένη

Μουσική επιμέλεια: Τόττα Ελένη

Σκηνικά: Αμπατζή Κερίμ Χουσεΐν, Αντωνιάδου Στυλιανή

Κοστούμια: 1ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Συμμετείχαν οι μαθητές/ τριες: Αρβανιτάκης Φίλιππος, Κοντορίνης Εμμανουήλ,  Κωνσταντινίδη Μελπομένη, Μαντάς Λουκάς, Μέμα Εριόν, Μηλιδάκης Γιώργος, Τρικάζη Γεωργία και Χιμπράι Τζωρτζίνα. 

 




 

 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου