Κυριακή 7 Μαΐου 2023

 Το Σάββατο 6/5/2023 και το  Σάββατο 13/5/2023 διεξήχθη το 3ο Τουρνουά «Μπότσια» Μαθητών Ειδικής Αγωγής  που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ. Το «μπότσια» (ορθή προφορά μπότσα, ιταλ. Boccia) είναι άθλημα για αθλητές με Ειδικές ανάγκες. Είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε. Αποτελεί Παραολυμπιακό άθλημα, και παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων μπήκε για πρώτη φορά το 1984 στην Παραολυμπιάδα της Νέας Υόρκης. Είναι ένα από τα τρία αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν έχουν αντίστοιχο Ολυμπιακό άθλημα.  Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φέτος πραγματοποιήθηκε το 3ο Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής  το οποίο διεξήχθη στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το Τουρνουά διοργανώνεται από το Sports Excellence και διεξάγεται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τις 28 Μαΐου 2023. Το Sports Excellence / Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α' Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής το οποίο θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου 2023, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τη διοργανωτική επίβλεψη του τουρνουά είχε η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα υλοποιήθηκε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

 

Στόχος της αθλητικής εκδήλωσης είναι μέσα από τις προσαρμοσμένες κινητικές δραστηριότητες να δοθούν ερεθίσματα και ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές/ τριες ειδικής  αγωγής  για  να  γνωρίσουν  τον  αθλητισμό,  να συνεργαστούν  και  να  αλληλοεπιδράσουν  σε  ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον. 

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ομάδα

Η ομάδα αποτελείται από τρείς (3) βασικούς παίκτες και πέντε (5) αναπληρωματικούς. Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από αγόρια και κορίτσια, και θα συνοδεύονται από το δηλωμένο υπεύθυνο – συνοδό της ομάδας. Η ομάδα μπορεί να αποτελείται από μαθητές με αναπηρία όπως Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, Νοητική Αναπτυξιακή Αδυναμία, Εγκεφαλική Παράλυση, Νευρομυϊκές Παθήσεις.

Δικαίωμα  Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Ειδικών Σχολείων, σε μικτές ομάδες (αγόρια και κορίτσια) διαφόρων ηλικιακών γκρουπ (Α, Β, Γ Δημοτικού & Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού / τάξεις Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ). Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι ομαδική με συνολικό αριθμό οχτώ (8) μαθητών. Κάθε σχολείο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για όσες ομάδες επιθυμεί, αρκεί να συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός μαθητών για κάθε άθλημα.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με τη συνοδεία των γονέων/ κηδεμόνων τους και την εμπνευσμένη προετοιμασία και επίβλεψη της Γυμνάστριας του σχολείου μας κας Μπιχαλτζή Ελένης. Στην αθλητική εκδήλωση παραβρέθηκαν εθελοντικά ως υποστηρικτές/ εμψυχωτές οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κα Αδάμου Ζωή και κος Χάρμπας Θεόδωρος Νεκτάριος. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη μοναδική εκδήλωση, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό οι μαθητές/ τριές μας.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/5/2023
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου