Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 στα πλαίσια των προγραμματισμένων διδακτικών επισκέψεων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, παρακολούθησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή την Όπερα – Μπαλέτο για παιδιά «Καρμενσίτας».













Η «Καρμενσίτας» είναι μια όπερα μου μιλάει για τη χαρά τη ζωής, το σύντομο του βίου και την ανάγκη να επενδύουμε στις αξίες που μας φέρνουν κοντά – όπως είναι η φιλία, η αγάπη, η αλληλεγγύη. Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται σε ένα πάρκο, ένα κυριακάτικο πρωινό. Εκεί, μια παρέα παιδιών, ένα τάγμα προσκόπων και κάποιοι ηλικιωμένοι επισκέπτες συναντώνται και μοιράζονται εμπειρίες και όνειρα. Αυτή είναι η «Καρμενσίτας», μια πρωτότυπη παραγωγή η οποία βασίζεται στην ιδέα της Α' Χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Μαρίας Κουσουνή, και συνδυάζει την όπερα με το μπαλέτο. Το έργο βασίζεται στην όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ. 










Με όχημα τη διάσημη μουσική του Μπιζέ, οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ και διακεκριμένοι μονωδοί μας ταξιδέψαν στον κόσμο της αθωότητας, μέσα από μια πολύχρωμη, αστεία αλλά και συγκινητική παράσταση. Η χορογραφία της Μαρίας Κουσουνή βασίζεται στις τεχνοτροπίες του μπαλέτου, ενσωματώνοντας παράλληλα και το σύγχρονο χορευτικό λεξιλόγιο, σε μια παράσταση γεμάτη από την ενέργεια των παιδιών. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου