Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016




Ένα καλλιτεχνικό γεγονός τελέστηκε στο χώρο του σχολείου μας. Από την περασμένη εβδομάδα ένα άξιο επαίνου αισθητικής και περιεχομένου graffiti κοσμεί τον εσωτερικό χώρο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Το έργο υπογράφει ο κ. Καργάκος Παναγιώτης, ο οποίος αφιλοκερδώς έβαλε όλο το ταλέντο του και την ευαισθησία του για το έργο αυτό. Τα υλικά για το εν λόγω  graffiti είναι μια προσφορά μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου Σχολικού Έτους 2016 – 2017. Το σχολείο αμέριστα εκφράζει τις απεριόριστες ευχαριστίες του και για τις δύο ευγενικές χορηγίες.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Ο Παναγιώτης Καργάκος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Άμφισσα Φωκίδος, ενώ πλέον είναι κάτοικος Πειραιά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Η/Υ Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά και παράλληλα απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής του ΙΕΚ Νίκαιας. Ασχολείται με το graffiti και με τη street art από το 1998, στην ηλικία των δεκατεσσάρων, με την υπογραφή ALONE 98 που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Έχει πάρει μέρος σε πανελλαδικά και διεθνή φεστιβάλ graffiti, μεταξύ των οποίων: fullcorol, just writing my name, color your life, meeting of styles ,oldschool meeting festival.
Υπήρξε διοργανωτής σε τρία πανελλαδικά φεστιβάλ: το street wave (Άμφισσα), το Pray to spray (Ίλιον) το street calture (Νίκαια-Allou fun park) και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στη Γαλλία, τη Λιθουανία και στις ΗΠΑ, στέλνοντας έργα που εκφράζουν τη στάση του ενάντια στο ρατσισμό, τη βία, τον πόλεμο και γενικότερα παίρνοντας θέση με την τέχνη... για τα δρώμενα της εποχής. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει τρεις εκθέσεις, εκ των οποίων οι δύο στην Άμφισσα και η μία στο Πολιτιστικό κέντρο Μελίνας Μερκούρη στον Κορυδαλλό.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου