Τετάρτη 26 Απριλίου 2017



Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ATHENS THERAPY DOGS δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα ως εναλλακτική προσέγγιση τη μέθοδο θεραπευτικής επαφής με σκύλους για παιδιά και ενήλικες ευπαθών ομάδων όπως ΑΜΕΑ, άτομα με ψυχικά νοσήματα και ανίατες ασθένειες καθώς και σε παιδιά ορφανοτροφείων και σωφρονιστικών καταστημάτων.
Σε μια Ελλάδα που γίνεται όλο και πιο «φιλόζωη» ένα project  όπως αυτό, το οποίο διακρίνεται για την πρωτοτυπία αλλά και την ιδιαίτερη φύση του, κάνει όλους μας να αισθανόμαστε ελπίδα και ομορφιά στις ψυχές μας. Η κάθε είδους επαφή με ζωάκια είναι με τον τρόπο της ευεργετική, πόσο μάλλον υπό το πρίσμα μιας μελετημένης προσέγγισης από θετικούς εκπαιδευτές σκύλων και ειδικούς παιδοψυχολόγους, όπως δηλαδή γίνεται και με την ομάδα των “Athens Therapy Dogs”! Μια καθαρά εθελοντική προσπάθεια, χωρίς καμία υπόνοια κέρδους!
Οι ίδιοι οι συντελεστές του οργανισμού μας λένε, πως η προσωπικότητα του σκύλου είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην επιλογή του ως σκύλος θεραπείας. Οι σκύλοι που επιλέγονται από την ομάδα της Athens Therapy Dogs πρέπει και είναι ήρεμοι, στειρωμένοι, φιλικοί, μη επιθετικοί σε οποιοδήποτε ερέθισμα, σωστά κοινωνικοποιημένοι με ενήλικες και παιδιά, δεν είναι φοβικοί, έχουν σταθερό χαρακτήρα και καλή σωματική υγεία.
Εκτός του κυρίου Βασίλη Σούκου, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος του Athens Therapy Dogs, τα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν τον οργανισμό είναι η ειδική παιδαγωγός Δάφνη Πήτερ με πάρα πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στο εξωτερικό πάνω στο dog therapy αλλά και στο pet therapy γενικότερα, η Κωνσταντίνα Αννιτσάκη η οποία βρίσκεται στο τελευταίο έτος σπουδών της στην κοινωνιολογία, ο Χάρης Στουραΐτης θετικός εκπαιδευτής σκύλων, η Ιωάννα Βενιέρη η επιστημονική σύμβουλός μας και συνοδός σκύλου θεραπείας και ο Παναγιώτης Κρυστάλλης δικηγόρος και συνοδός σκύλου θεραπείας. Επίσης, πλαισιώνουν  το Athens Therapy Dogs η Χρυσάνθη Κατσιώτη κοινωνική λειτουργός, η Κατερίνα Ασημακοπούλου παιδιατρική εργοθεραπεύτρια καθώς και οι συνοδοί με τους σκύλους τους.
Το 1Ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ATHENS THERAPY DOGS για συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα, προωθώντας την επαφή με τους σκύλους ως εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση και με μοναδικό σκοπό να επωφεληθούν οι μαθητές του από τη διαδικασία αυτή, ενέταξε το σχολείο στο εν λόγω project. Στο πρόγραμμα του σχολείου μας συμμετέχει η εθελόντρια - συνοδός σκύλου κα Ιωαννίδου Μαρία με τον πανέξυπνο και άκρως χαριτωμένο σκύλο της τον Oliver.












Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 το πρόγραμμα παρακολούθησε και ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της 1ης Περιφερείας Αττικής κ. Τζίμας Γεώργιος, που τη συγκεκριμένη ημέρα πραγματοποιούσε επίσκεψη εργασίας στο σχολείο μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου