Πέμπτη 19 Απριλίου 2018



Στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης με θέμα «Για να μην καταστραφούμε από τη γνώση, έχουμε την Τέχνη», και σε συνέχεια της Έκθεσης Έργων Τέχνης που έλαβε χώρα προ ημερών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι του πιο διάσημου και δημοφιλούς, ίσως, έργου ζωγραφικής στον κόσμο. Η προετοιμασία της παρουσίασης έγινε με απόλυτη επιτυχία από τις εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κυρίες Παπαδήμου Αγλαΐα και Κονδυλιά Αγάθη και απευθύνθηκε στις μαθήτριες και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και τους αντίστοιχους του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.  





Τη «Μόνα Λίζα» (γνωστή και ως Τζιοκόντα, ή Πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι) παρουσίασε στις μαθήτριες και τους μαθητές των δύο σχολείων ο «ελληνικής καταγωγής μετρ του είδους, διεθνούς φήμης γάλλος κριτικός τέχνης και γκαλερίστας κ. Jean-Claude Constantin», ο οποίος αφίχθη εκ Παρισίων για τις ανάγκες της παρουσίασης, μετά από πρόσκληση των εμπνευστών της παρουσίασης των 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών».





Τις μαθήτριες και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών συνόδευε η εκπαιδευτικός κα Πρέκα Ελένη, η οποία συμμετέχει από ετών στο πρόγραμμα συνεκπαίδευσης των δύο σχολείων και από πλευράς του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών συμμετείχαν, επίσης, οι κυρίες Ζαρμπούνη Αναστασία, Γεωργοπούλου Μαρία και Θεοδοσίου Δέσποινα.




Μετά την παρουσίαση του έργου, οι μαθήτριες και οι μαθητές και των δύο σχολείων με πληρέστερη πληροφόρηση και περισσότερο εμπνευσμένοι πλέον, δημιούργησαν τη δική τους «Μόνα Λίζα» και ιδού το αξεπέραστο αποτέλεσμα…   















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου