Τρίτη 12 Μαρτίου 2019


Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε αρχίζει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Ταυτίζονται, δηλαδή, με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, η οποία εκτείνεται από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου έως την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής. Πέραν από τον καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα της εορτής, υπάρχει και ο άλλος: τις μέρες αυτές είθισται να επιδιδόμεθα στο έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρέματος», κατάλοιπο των «Διονυσιακών εορτών» των Ελλήνων.

Πιστοί στο εν λόγω έθιμο, οι μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, διοργάνωσαν το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 με προσκεκλημένους μαθήτριες και μαθητές από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Πρέκα Ελένης και Μπουντούρη Αλεξάνδρας.

Το πρόγραμμα της εορτής περιελάμβανε:

Χορό σε ξέφρενους αποκριάτικους ρυθμούς …

 







 




 



 

Γαϊτανάκι (χόρεψαν οι μαθήτριες και οι μαθητές και των 2 σχολείων)…

 




και διαγωνισμό αποκριάτικης στολής (συμμετείχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές και των 2 σχολείων)








 










 
Και φυσικά είναι αυτονόητο πως διαγωνισμός δεν νοείται χωρίς Επιτροπή (από αριστερά προς τα δεξιά: Μανιατέα - Φαλάρα - Καλτσούδης - Πρέκκα - Μπιζάτη)!!! Τα μέλη της Επιτροπής επί το έργον…

 

Και στη συνέχεια διαγωνισμός αποκριάτικης στολής για … εκπαιδευτικούς!!!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου