Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

 Το Σάββατο 14/5/2022 και την Κυριακή 29/5/2022 διεξήχθη το 2ο Τουρνουά «Μπότσια» Μαθητών Ειδικής Αγωγής  που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ. Το «μπότσια» (ορθή προφορά μπότσα, ιταλ. Boccia) είναι άθλημα για αθλητές με Ειδικές ανάγκες. Είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος μπότσε. Αποτελεί Παραολυμπιακό άθλημα, και παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων μπήκε για πρώτη φορά το 1984 στην Παραολυμπιάδα της Νέας Υόρκης. Είναι ένα από τα τρία αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν έχουν αντίστοιχο Ολυμπιακό άθλημα.  Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φέτος πραγματοποιήθηκε το 2ο Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής  το οποίο διεξήχθη στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Στη φετινή διοργάνωση συμπεριλήφθηκαν τέσσερα αθλήματα, (1) το Μπότσια για όλες τις σχολικές βαθμίδες εκπαίδευσης, (2) η καλαθοσφαίριση, (3) το ποδόσφαιρο και (4) το ατομικό άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για ειδικά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΕΕΕΚ.

Στόχος της αθλητικής εκδήλωσης είναι μέσα από τις προσαρμοσμένες κινητικές δραστηριότητες να δοθούν ερεθίσματα και ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές/ τριες ειδικής  αγωγής  για  να  γνωρίσουν  τον  αθλητισμό,  να συνεργαστούν  και  να  αλληλοεπιδράσουν  σε  ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον. 

Τη διοργανωτική επίβλεψη του τουρνουά είχε η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα υλοποιήθηκε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με τη συνοδεία των γονέων/ κηδεμόνων τους και την εμπνευσμένη προετοιμασία και επίβλεψη της Γυμνάστριας του σχολείου μας κας Μπιχαλτζή Ελένης. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη μοναδική εκδήλωση, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό οι μαθητές/ τριές μας.

Σάββατο 14/5/2022






























Κυριακή 29/5/2022
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου