Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

 Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στον αύλιο χώρο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, οι μαθητές/ τριές μας απόλαυσαν δραστηριότητες με σαπουνόφουσκες με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος της χαράς, του ονείρου, του πραγματικού και του παραμυθιακού.

Το εν λόγω δρώμενο ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία η καλλιτεχνική ομάδα «La Petite Marguerite» που ασχολείται συστηματικά με το Επιστημονικό Θέατρο και πιο συγκεκριμένα με την Επιστήμη της Σαπουνόφουσκας.

Η «La Petite Marguerite» ανήκει σε ένα παγκόσμιο κίνημα σαπουνο/ φουσκο/ ποιητών και δημιουργεί θεματικές παραστάσεις με σαπουνόφουσκες, αντλώντας στοιχεία από τον σύγχρονο χορό και το θέατρο του δρόμου. Σε κάθε παράσταση πραγματοποιείται ένα συμμετοχικό παιχνίδι με σαπουνόφουσκες το οποίο εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ανάμεσα στο κοινό και τους ερμηνευτές και σκορπά άπειρη μαγεία, χαμόγελα και φυσικά εκατομμύρια σαπουνόφουσκες.

Μέσα από το παιχνίδι και την ιδέα του ταξιδιού της σαπουνόφουσκας, τα παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και αναπτύσσουν αμοιβαία αλληλεπίδραση και επαφή. Σε ένα δεύτερο επίπεδο η ανάπτυξη των συναισθημάτων τους πραγματώνεται όσο ερμηνευτές και αποδέκτες συνθέτουν μια συλλογική αφήγηση, ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο την αδρή κινητικότητα και τον εσωτερικό συντονισμό κάθε παιδιού.

Ευχαριστούμε θερμά τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας που μας προσέφεραν αφιλοκερδώς το άκρως διασκεδαστικό αυτό δρώμενο, ήτοι την κα Βάσια Τσώτσου και τον κο Καριοφύλλη Γκροζούδη.





 































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου