Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

 Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών πραγματοποίησε στον κατάλληλα διαμορφωμένο αύλειο χώρο του σχολείου την καθιερωμένη του καλοκαιρινή εορτή για τη λήξη του σχολικού έτους 2022 – 2023.  

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια, ποιήματα, αθλητικά δρώμενα, θεατρικό, χορό, απονομές αλλά κυρίως περιελάμβανε δημιουργία, φαντασία, χαρά, κέφι και κυρίως καλή διάθεση από όλους τους συντελεστές της εορτής, μαθητές/ τριες, εκπαιδευτικούς και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εορτή.

Υπεύθυνες για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία αλλά και για το αδιάψευστα άψογο αποτέλεσμα της εορτής ήταν οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κυρίες Αδάμου Ζωή και Τόττα Ελένη



Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η Εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα Τόττα Ελένη, η οποία καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στην εορτή τόνισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Δεν είναι και πολλά άλλα που μπορείς να πεις για το καλοκαίρι. Στο καλοκαίρι δεν ταιριάζουν οι περιττές λέξεις και τα ανούσια επίθετα. Το καλοκαίρι σε θέλει να γίνεις πιο άμεσος, πιο ευθύς. Να κάνεις ό,τι είναι να κάνεις… τώρα. Όχι αύριο. Να βάλεις τέλος στις σκέψεις για το μέλλον. Να ζήσεις μόνο το παρόν. Σου δίνει το σήμα τώρα και σου στήνει το σκηνικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να συμπληρώσεις τα κενά.

Κατά μία έννοια, το καλοκαίρι είναι ο καλύτερος φίλος σου. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, έχει κάμει μία σιωπηλή συμφωνία με το σύμπαν κι έχει καταφέρει να υπάρχει και να μην υπάρχει ταυτόχρονα. Να είναι λες κι έχουν σταματήσει όλα, και λες και όλα τρέχουν την ίδια στιγμή πιο γρήγορα από ποτέ. Να πέφτεις στη δίνη του και να χάνεσαι. Το καλοκαίρι από μόνο του είναι ποίηση. Καλοκαίρι είναι η Κασταλία πηγή που μπαίνεις τεμάχια δέκα και ρετάλι, και βγαίνεις μυημένος. Είναι Δημιουργία. Είναι έμπνευση». 

 

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα τραγούδια και οι χοροί …




 



Ακολούθησαν Αθλητικά και Χορευτικά δρώμενα. Για την έμπνευση, την προετοιμασία, τη διδασκαλία και την πέραν πάσης προσδοκίας αρτιότατη υλοποίηση των Αθλητικών/ Χορευτικών Δρώμενων, υπεύθυνη ήταν η Εκπαιδευτικός του σχολείου μας κυρία Μπιχαλτζή Ελένη

 






















Για τη συνέχεια οι μαθητές/ τριες του σχολείου μας με τη συνδρομή/ υποστήριξη των εκπαιδευτικών παρουσίασαν την ακόλουθη θεατρική παράσταση.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Ειρήνη» μια πανάρχαιη ιστορία γραμμένη από τον Αριστοφάνη. Υπόθεση του έργου: «Η υπόθεση της κωμωδίας είναι η ακόλουθη: ο αμπελουργός Τρυγαίος, ένας απλός και τίμιος αγρότης, δεν αντέχει άλλο τις συμφορές από τον πόλεμο και αποφασίζει ν' ανέβει στον ουρανό καβάλα σ' ένα σκαθάρι, που ο ίδιος είχε αναθρέψει γι' αυτόν το σκοπό. Στόχος του είναι να κάνει τα παράπονά του στο Δία και να ζητήσει ειρήνη για το καλό των Ελλήνων. Φτάνοντας στον ουρανό, μαθαίνει από τον Ερμή ότι οι θεοί έχουν αποτραβηχτεί στο πιο ψηλό σημείο του, αγανακτισμένοι από τις διαρκείς εχθροπραξίες των αντιπάλων. Εν τω μεταξύ ο θεός Πόλεμος, ο οποίος έκλεισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά,  ετοιμάζεται να καταστρέψει όλες τις πόλεις . Ο Τρυγαίος … (…τη συνέχεια οι θεατές την παρακολούθησαν στη σκηνή)

Συντελεστές της παράστασης

Θεατρική Προσαρμογή – Διάλογοι:  Αδάμου Ζωή και Τόττα Ελένη

Θεατρική διδασκαλία: Αδάμου Ζωή και Τόττα Ελένη

Σκηνικά: Αμπατζή Κερίμ Χουσεΐν

Κοστούμια: Αμπατζή Κερίμ Χουσεΐν

Μουσική Επιμέλεια και Επιμέλεια Ήχου: Τόττα Ελένη

Τραγούδι Τέλους «Φωνές Ειρήνης» : Στίχοι: Γκρίνια Καλλιόπη, Μουσική: Ταρναράς Σωτήριος

Πήραν μέρος οι μαθητές/ τριες:

«Ειρήνη»: Τρικάζη Γεωργία

«Πόλεμος» : Παϊτέρης Ραφαήλ

«Μικρός Δίας» : Πλούμπι Ορφέας

«Τρυγαίος»: Αρβανιτάκης Φίλιππος

«Σκαθάρι»: Μέμα Εριόν

«Αθήνα»: Ασημίνας Παναγιώτης

«Σπάρτη»: Δημόπουλος Ραφαήλ

«Στρατιώτες»: Παϊτέρης Στέλιος και Μηλιδάκης Γιώργος

«Κόρες»: Κωνσταντινίδη Μελπομένη, Ασλανίδου Αναστασία, Τσιτιρίδη Αναστασία και Ανθοπούλου Φωτεινή

«Χορός Α»: Χιμπράι Τζωρτζίνα, Κάππα Μιχαέλα, Κοπαλά Αγγελική και Ανδρεάδη Μαρία

«Χορός Β»: Ελ Χατίμπ Αλέξανδρος, Σούκουλη Γεωργία, και Αλεξανίδης Πέτρος

«Χορός Γ»: Παυλίδης Πέτρος, Σιδηρόπουλος Σάββας, Μιχαηλίδης Γιώργιος, Πλούμπι Ορφέας, Απατσίδου Δέσποινα, Γεωργίου Μιχαήλ Άγγελος και Καλαμιώτης Γιώργιος

«Διελκυστίνδα»: Γιάπαπας Σπύρος, Στάμος Αλέξανδρος και Πουλόπουλος Κωνσταντίνος

 

Συμμετείχαν  οι εκπαιδευτικοί:

«Ερμής / Αφηγητής»: Χάρμπας Θεόδωρος Νεκτάριος

«Αθηνά»: Μπιχαλτζή Ελένη

«Άρτεμις»: Αγγελοπούλου Δέσποινα

«Αφροδίτη»: Αδάμου Ζωή

«Δήμητρα»: Γιαννακοπούλου Μαρία Κυριακή

«Έριδα»: Γκίλια Μαγδαληνή Γεωργία

«Ήρα»: Καλλέργη Χριστίνα

  






























Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών στους απόφοιτους του σχολείου μας Ασημίνα Παναγιώτη, Ζεχιράι Εβελίνα, Καρακατσάνη Ευάγγελο, Κοντογιάννη Σέργιο, Κωνσταντινίδη Μελπομένη, Μέμα Εριόν και Μηλιδάκη Γεώργιο στους οποίους όλο το Εκπαιδευτικό Προσωπικό διά χειλέων του Διευθυντή του σχολείου κου Καλτσούδη Κωνσταντίνου ευχήθηκαν τα παρακάτω:

«Εμείς, όλοι οι Εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών ευχόμαστε σε σας, τους απόφοιτούς μας, να σας συντροφεύουν οι ευχές μας για Καλή Πρόοδο. Να είστε καλά !!! Να περάσετε καλά στο καινούριο σχολείο που θα πάτε και να συνεχίζετε να μας κάνετε περήφανους.

Καλή Συνέχεια και να είστε σίγουροι ότι αν μάθετε να εμπιστεύεστε τις δυνάμεις σας, να ακούτε τη δική σας φωνή και να πιστεύετε με ζέση στα όνειρά σας, αυτά σίγουρα θα βγουν αληθινά!!!!

Θα σας αγαπάμε και θα σας σκεφτόμαστε πάντα.

Καλή συνέχεια!!»


Και η βραδιά τελείωσε με την καθιερωμένη έκπληξη. Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχθηκε στη Μουσική του Σκηνή τον κύριο … Βασίλη Καζούλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μας επέδειξε αφοπλιστική ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας !!!

Ο Βασίλης Καζούλης είναι Έλληνας  τραγουδοποιός της ροκ  σκηνής και έχει υπογράψει κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια της εποχής μας με τα οποία όλοι μας έχουμε συνδεθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στη διάρκεια της ζωής μας. Ο Βασίλης Καζούλης έχει ξεχωρίσει για το ιδιαίτερο μουσικό του ύφος γεγονός που τον κατατάσσει στους κλασικού συνθέτες της ελληνική μουσικής σκηνής, αφού ανεξάρτητα ηλικίας, όλοι έχουμε τραγουδήσει τις μεγάλες του επιτυχίες όπως: «Φανή», «Αν ήσουν άγγελος», «Κάτι να γυαλίζει», «Αεροπλάνα», «Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό», «Κοπέλες για λίγο», «Βορινό λιμάνι», «Τα φιλιά του Αυγούστου», κ.ά.





 




1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή