Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

 Α Θ Λ Η Τ Ι Κ Η      Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η

Όταν μιλούμε για το αθλητικό ήθος και το «ευ αγωνίζεσθαι» οφείλουμε να ομιλήσουμε και να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

Οι λέξεις «αθλητής» και «αθλητισμός», προέρχονται από τη λέξη «άθλος», που σημαίνει «κατόρθωμα». Κατόρθωμα είναι να κάνω κάτι περισσότερο απ’ αυτό που έκανα μέχρι τώρα. Τότε κάνω άθλους, δηλαδή αθλούμαι. Αθλητισμός (άθληση) είναι η συστηματική συμμετοχή σε κινητικές δραστηριότητες, που μπορεί να γίνουν είτε ατομικά είτε ομαδικά. Άθλημα (σπορ) χαρακτηρίζεται ένα αγώνισμα ατομικό ή ομαδικό, που για να διεξαχθεί απαιτεί κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά (τεχνική, δεξιοτεχνία), φυσικά χαρακτηριστικά (δύναμη, αντοχή, ευκαμψία) και κανονισμούς. Αθλητής είναι το άτομο που ασκείται συστηματικά, είναι εγγεγραμμένο σε κάποιο σύλλογο και παίρνει μέρος σε προγραμματισμένους αγώνες, σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο αθλητισμός έχει σαν σκοπό τη βελτίωσή μας, το να γινόμαστε δηλαδή όλο και καλύτεροι. Πρωταθλητισμός είναι η συμμετοχή των αθλητών σε συστηματική προπόνηση με τη  βοήθεια αθλητικών επιστημόνων με μοναδικό στόχο τους τη νίκη.
Ο αθλητισμός γενικότερα και ο πρωταθλητισμός ειδικότερα, καλλιεργεί την πειθαρχία, την επιμονή, την τόλμη, το συλλογικό πνεύμα, τη θέληση για τη νίκη και πολλές άλλες αρετές. Χαρακτηριστι­κό του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού είναι η άμιλλα, ο αγώνας για τη νίκη και η επίδοση και η δυνατό­τητα του αθλούμενου ή του αθλητή να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και να εκδηλώσει τις ικανότητές του για καλύ­τερες αθλητικές επιδόσεις.

To 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών έχει την χαρά και την υψίστη τιμή να καλωσορίσει και να φιλοξενήσει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της μονάδας μετά την εμπνευσμένη πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κας Μπιχαλτζή Ελένης, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μαθαίνω να παίζω – Μαθαίνω να ζω», τους παρακάτω ολυμπιονίκες/ πρωταθλητές, ήτοι τους: 

Μενελάου Κέλλη (Πρωταθλήτρια καλαθοσφαίρισης)

Ανυφαντής Σωτήρης (Πρωταθλητής/ Προπονητής Ξιφασκίας)

Καραντάσιου Βασιλική (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μπιτς Βόλεϊ)

Παχατουρίδης Θεόδωρος (Διεθνής Ποδοσφαιριστής Εθνικής Ελλάδος/ Προπονητής)

Πανάρετος Αντώνιος (Πρωταθλητής Χειροπάλης)

Τσαρσιταλίδης Χρήστος (Πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης/ πινγκ πονγκ)

Μαζί μας ήταν μαθητές και μαθήτριες από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών με το Διευθυντή του σχολείου κ Αθανάσιο Περτσινίδη. 


 


Ώρα για δράση …

 















Οι ολυμπιονίκες/ πρωταθλητές απένειμαν μετάλλια  σε όλους τους παρευρισκόμενους …


 












Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων …

 





 

Και ομαδικές φωτογραφίες για το τέλος …

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου