Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020


ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η θετική επίδραση της μουσικής είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως στην κλασική εκπαίδευση των παιδιών συμπεριλαμβανόταν η  μουσική, μαζί με τα μαθηματικά και την ρητορική.
Με την Μουσικοκινητική Αγωγή τα παιδιά

  • Βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνησή του, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου, του χώρου κλπ.
  •  Κάθε παιδί έχει το δικό του ατομικό ρυθμό και με το δικό του τρόπο βλέπει, ακούει και προσλαμβάνει το ρυθμό και με το δικό του τρόπο βλέπει, ακούει και προσλαμβάνει έννοιες. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές (ρυθμός, μελωδία, τραγούδι, κίνηση, χορός, οργανογνωσία) με πολύ ευχάριστο και παιδαγωγικό τρόπο.
  •  Επιστρατεύει το σώμα (με την κίνηση και με την όξυνση των αισθήσεων), το πνεύμα (μεταδίδοντας γνώσεις που αφορούν τη μουσική, το λόγο, το χώρο, το χρόνο) και την ψυχή (φέροντας το παιδί σε επαφή με αισθητικές μορφές). Η ολόπλευρη σωματική ανάπτυξη, η αυτοπειθαρχία, η συνειδητοποίηση των εννοιών του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού, στοχεύουν στη δημιουργική έκφραση των παιδιών 
  • Αναπτύσσει συστήματα αυτοεκτίμησης και αναγνώρισης των κινητικών δυνατοτήτων του σώματός του και αυξάνει το δείκτη αυτοπειθαρχίας. Σταδιακά τα παιδιά αποκτούν τον έλεγχο των μεγάλων μυών του σώματός τους και θέτουν τα θεμέλια για τη σωστή κινητική ανάπτυξή τους 

      Το σχολείο μας και για το νέο σχολικό έτος 2019-2020 υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών Αποστόλου Μαρίας και Δήμου Κωνσταντίνας πραγματοποιούν πρόγραμμα Μουσικοκινητικής για τις μαθήτριες και τους μαθητές της μονάδας μας. 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου