Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017




Μαγειρική είναι η διαδικασία της προετοιμασίας τροφίμων με τη χρήση της θερμότητας. Οι τεχνικές μαγειρέματος και τα συστατικά ποικίλλουν ευρέως σε όλο τον κόσμο, γεγονός που αντανακλά τις μοναδικές περιβαλλοντικές, οικονομικές, και πολιτιστικές παραδόσεις. Η μαγειρική, συνεπώς, είναι μια τέχνη και οι καλοί Μάγειρες (Chef) είναι δημιουργοί. Ο Μάγειρας (Chef) χρησιμοποιεί φαντασία για να συνδυάζει τεχνικές και πρώτες ύλες, δημιουργώντας πρωτότυπα πιάτα. Αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για διαχωρισμό των όρων «Μάγειρας» – «Chef» , τότε θα λέγαμε πως ενώ ένας μάγειρας μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά πώς να φτιάξει κάτι, ο Chef  γνωρίζει γιατί πρέπει να γίνει μ’ αυτό τον τρόπο. Ο Chef χρησιμοποιεί εκτός από το μυαλό και την καρδιά του γνωρίζοντας πως η βαθιά γνώση των υλικών και των τεχνικών υπερισχύει οποιασδήποτε συνταγής.



Στην Ελλάδα, όπου πλέον  η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα, ευτυχώς έχουμε πάρα πολλούς καλούς μάγειρες, αλλά και κάποιους πολύ αξιόλογους Chef, όχι κατά δήλωση αλλά στην ουσία. Στο σκοπό αυτό συνεισφέρουν και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που εξασφαλίζουν τη δημιουργία έτοιμων επαγγελματιών μαγείρων, με προσόντα που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν και να ανταμειφθούν ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών δείχνοντας την ευαισθησία του στα παιδιά, και ιδιαίτερα στα παιδιά με Αναπηρία, υλοποιεί το πρόγραμμα «Μαγειρεύουμε με τα παιδιά για τα παιδιά». Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών εξασφάλισε για τους μαθητές του συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, του οποίου η υλοποίηση ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει για όλο το Σχολικό Έτος 2017-2018. Σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήλθαν στο σχολείο μας μαζί με τον Τομεάρχη του τμήματος Μαγειρικής κ. Καζατζή Γεώργιο και τον Καθηγητή Μαγειρικής κ. Νίκου Νικόλαο, και έκαμαν μαγειρικές «αλχημείες» με τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας αυτής θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες στο Διευθυντή του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών κ. Κιούση Κωνσταντίνο καθώς και στους κ.κ. Καζατζή Γεώργιο και Νίκου Νικόλαο. Και ιδού σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και μαθητές του σχολείου μας επί τω έργω.








































Και το πιο βαρετό για το τέλος… Όπως λένε και όλοι οι διακεκριμένοι μάγειρες το ήμισυ του παντός είναι η καθαριότητα του πάγκου της κουζίνας. Γι’ αυτό θυμήσου να αφήσεις την κουζίνα καθαρή, όπως τη βρήκες (ή ακόμα κι αν δεν τη βρήκες)! Είναι πολύ σημαντικό η κουζίνα να είναι μαζεμένη και πεντακάθαρη.  





Και ήρθε η ώρα της γευσιγνωσίας!!!! 










Σας ευχαριστούμε πολύ νέοι μας φίλοι τόσο για την παρουσία σας στο σχολείο μας και άλλο τόσο για όσα ετοιμάσατε και προσφέρατε σε όλους μας. Σας περιμένουμε σε ένα μήνα!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου