Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018


Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου προετοίμασαν και παρουσίασαν Θεατρικό, Τραγούδια και Ποιήματα, αποδίνοντας γλαφυρά τον παλμό των γεγονότων εκείνης της αξέχαστης εποποιίας. Όλη η προετοιμασία της εορτής και η απόλυτα επιτυχής κατάληξης αυτής, είναι αποτέλεσμα της φιλότιμης και ακάματης προσπάθειας των Υπεύθυνων Εκπαιδευτικών της εορτής, ήτοι της κας Μανιατέα Πηνελόπης, της κας Προβατά Ανθής και της κας Τέρη Βασιλικής.











Αρχικά η Εκπαιδευτικός του σχολείου κα Φραγκή Αθανασία εξεφώνισε τον πανηγυρικό της Ημέρας, στον οποίο μεταξύ άλλων τόνισε: …«Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τον αγώνα, την αυτοθυσία και τον ηρωισμό των Ελλήνων, ποτέ όμως δεν θα ήταν αρκετά. Προβαίνοντας σήμερα, σε ένα πνευματικό προσκύνημα στο έπος του 40, επιχειρούμε ένα αναβάπτισμα στο πνεύμα του ηρωισμού και της θυσίας των αγωνιστών αυτών, όχι για να επαναπαυτούμε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά για να μετουσιώσουμε τις δικές τους αξίες σε σύγχρονες δράσεις και αντιστάσεις ενάντια σε όσα μας ενοχλούν ή μας μειώνουν ως Έθνος, ως λαό, ως ανθρώπους και ως πολίτες. Πρέπει, λοιπόν, να πούμε το σύγχρονο «ΟΧΙ» σε ό,τι μας πληγώνει, σε ό,τι μας ταπεινώνει, σε ό,τι στερεί τα όνειρα από τα παιδιά μας και σε ό,τι ορθώνει εμπόδια στην αξιοπρέπεια και στην ευημερία μας. Ας ξυπνήσουμε όλοι τον αγωνιστή του 40 που κρύβουμε μέσα μας»…  




Στη συνέχεια μαθήτριες και μαθητές του σχολείου υπό τη εμπνευσμένη καθοδήγηση και διδασκαλία της Δασκάλας Θεατρικής Αγωγής κας Γατζούδη Νικολέτας παρουσίασαν το θεατρικό έργο: «Μια φορά κι έναν κακό καιρό…»
Πήραν μέρος οι μαθητές: Παϊτέρης Αναστάσιος, Παϊτέρη Παρασκευή, Παϊτέρη Κυριακή, Καραγιαννίδης Νικόλαος, Σταύρου Ελένη, Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Φαρούκ Χαμζά, Μαύρενας Παναγιώτης, Πάλλη Μαριάννα και Πάλλη Κωνσταντίνα










Ακολούθησαν ποιήματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου.

















Τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εορτής, επιλέχθησαν και προετοιμάστηκαν υπό τη φαεινή διδασκαλία της Δασκάλας Μουσικής του σχολείου κας Ρουμελιώτη Μαρίας.


Τη γιορτή παρακολούθησαν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας καθώς και φίλες και φίλοι του σχολείου μας.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου