Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018


Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 μέρος μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!! Χαμόγελα και εν γένει καλή διάθεση αμέσως μετά την επιβίβασή μας στο σχολικό λεωφορείο!!






Το 2006 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατασκευάσει σε περιοχή του ελληνικού δημοσίου τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και ένα εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πάρκο που θα φέρει το όνομα «Σταύρος Νιάρχος». Ύστερα από συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, αποφασίστηκε η παραχώρηση του χώρου του παλαιού ιπποδρόμου στην περιοχή του Φαληρικού Δέλτα, στον Δήμο Καλλιθέας.






Στο χώρο δεσπόζει το Κανάλι όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες αθλητικές και άλλες δραστηριότητες 




Στο εσωτερικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος












Ο φάρος, όπως ονομάζεται, είναι το ψηλότερο σημείο του κέντρου που έχει πρόσβαση ο επισκέπτης και από εκεί μπορεί να δει όλη τη διάταξη του πάρκου




Το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος», ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί ένα φιλόξενο και ανοιχτό χώρο με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο. Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο  πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» και την χρήση σκαλοπατιών. Η εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που μπορεί να διανύσει ο επισκέπτης, υπολογίζεται στο 1 χλμ.









… και μια μικρή στάση για φαγητό και ξεκούραση


Το οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται το Ίδρυμα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου