Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017



Για τη φετινή χειμερινή θεατρική περίοδο 2017-18 ανέβηκε στη σκηνή η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  μίας από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας. Ένας από τους πιο εμβληματικούς ήρωες όλων των εποχών μέσα από τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά αναδημιουργώντας έναν Αλέξανδρο σε όλες τις πολύπλευρες όψεις του: Αλέξανδρος ο άνθρωπος, Αλέξανδρος ο θεός, Αλέξανδρος ο μυστικιστής, ο στρατιώτης, ο οραματιστής, Αλέξανδρος ο μέγας.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανέλαβε την παραγωγή, η οποία ξεκίνησε από τις 22 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει πια καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, με θεατρικές παραγωγές αξιώσεων, όπου το κοινό μπορεί να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η ευαισθησία του Κέντρου στα Άτομα με Αναπηρία.  Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, το Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» απεδέχθη την έκκλησή μας να δεχθεί το σχολείο μας ατελώς, κι έτσι την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την εν λόγω παράσταση.






Στο λεωφορείο, με πολύ καλή διάθεση όλοι, έτοιμοι για εκδρομή.








Άφιξη στο θέατρο και χρόνος για μια αναμνηστική φωτογραφία στο φουαγιέ. 





Στο εσωτερικό του θεάτρου, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.













 


Στιγμιότυπα από την παράσταση με τους συντελεστές της.

Ταυτότητα παράστασης
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Video art- μουσική σύνθεση: Αντώνης Δελαπόρτας
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Χορογραφίες: Αρετή Μόκαλη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Σολδάτου

Πρωταγωνιστούν:
Μέμος Μπεγνής, Πελαγία Αγγελίδου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Άγγελος Μπέσας, Άγγελος Μπούρας, Χρήστος Ντόβας, Νικόλας Πανταζής, Γιώργος Σαββίδης, Γιάννης Στεφόπουλος, Κώστας Τερζάκης, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Χρυσαλένα Χριστοπούλου















Ένα μικρό διάλλειμα για να ξεκουραστούν οι ηθοποιοί και να ξεμουδιάσουν οι θεατές.










Εικόνες από την επιστροφή μας. Ένα τροχαίο, ευτυχώς χωρίς θύματα αλλά μόνο με υλικές ζημίες, δημιούργησε μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επάνοδός μας στο σχολείο.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου