Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017



Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών εορτάζοντας την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 την ημέρα Σχολικού Αθλητισμού διοργάνωσε εκδήλωση με τη συμμετοχή αθλητών από τα Special Olympics. Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κα Οικονόμου Γαρυφαλλιά απεύθυνε πρόσκληση στις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, οι οποίοι απεδέχθησαν την πρόσκληση και συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.




Τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών υποδέχθησαν αντίστοιχες μαθήτριες και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, οι οποίοι είχαν προετοιμάσει και προσέφεραν πρωινό. 






Ακολούθησαν κοινές δραστηριότητες των δύο σχολείων με άφθονο παιχνίδι.









Στη συνέχεια οι μαθητές και των δύο σχολείων συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, όπου παρακολούθησαν ενημέρωση από μέλη των Special Olympics Ελλάς.

Τα Special Olympics ή "τα Σπέσιαλ" γνωστά σε πολλούς, δημιουργήθηκαν το 1968 από τον Eunice Kennedy Shriver, υποδιευθυντή του Ιδρύματος Joseph P. Kennedy Jr. To 1988 τα Special Olympics αναγνωρίστηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Tα Special Olympics Ελλάς είναι ένα µη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο. Ιδρύθηκαν το 1987 µε σκοπό να παρέχουν σε άτομα µε διανοητική αναπηρία ευκαιρίες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες. Τα Special Olympics Ελλάς τελούν υπό την Υψηλή Προστασία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  και υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Είναι συνδεδεμένο Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν αναγνωρισθεί επίσημα από την Πολιτεία, ως Φίλαθλο Αθλητικό Σωματείο.

Η δράση των Special Olympics Ελλάς στηρίζεται μέχρι  σήμερα σε εθελοντές. Τα έξοδα διοργάνωσης και συμμετοχής των αθλητών σε αγώνες καλύπτονται από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και κοινωφελών ιδρυμάτων, ενώ η Πολιτεία ενίοτε συμβάλλει µε κάποιο ποσοστό, στο κόστος διοργάνωσης µμεγάλων γεγονότων.

Μέχρι σήμερα τα Special Olympics Ελλάς προσφέρουν, σε ετήσια βάση, δυνατότητες προπόνησης σε είκοσι οχτώ (28) Ολυμπιακού τύπου αθλήματα, (22 θερινά και 6 χειμερινά). Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο κάθε χρόνου, τα Special Olympics Ελλάς, πέραν των προγραμμάτων προπόνησης, οργανώνουν Τοπικούς, Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Αγώνες. Ταυτόχρονα, υλοποιούν µία σειρά από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Οι Έλληνες Αθλητές Special Olympics που έχουν λάβει μέρος σε αγώνες, τόσο στη χώρα µας, όσο και στο εξωτερικό, ξεπερνούν τους 12.000, συμμετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις, δουλεύουν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προβάλλουν, σε ολόκληρο τον κόσμο, τα ιδανικά και τα δικαιώματά του που αγωνίζονται να φτάσουν και να κατακτήσουν:


• ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗ
• ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ









Τέλος, οι μαθητές και των δύο σχολείων παρακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν αθλητές των Special Olympics Ελλάς

















Το μεσημέρι φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι για το σχολείο μας. Ευχαριστούμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών για την πρόσκληση και τη φιλοξενία!!! Μακάρι να ξαναβρεθούμε!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου