Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών για τη λήξη του σχολικού έτους 2023 – 2024.

Στην υποδοχή/ είσοδο του σχολείου μας υπήρχε Έκθεση Ζωγραφικής με έργα που φιλοτέχνησαν μαθητές/ τριες του σχολείου μας υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Εικαστικών κυρίας Παπακώστα Μάγιας Ευανθίας καθώς και αντίγραφα της σχολικής εφημερίδας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεκπαίδευσης υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Ραφτοπούλου Σπυριδούλας Μαρία και Τόττα Ελένης

 



 









Προχωρώντας στον αύλιο χώρο του σχολείου … έμπαινες σε πνεύμα καλοκαιρινής εορτής. Τη γιορτή ετοίμασαν και παρουσίασαν οι Μαθητές/ τριες και οι Εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.





 

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί Εορτής ήταν οι κυρίες: Καλλέργη Χριστίνα,  Παπακωσταντίνου Βασιλική, Μπρόικου Ασημίνα, Ραφτοπούλου Σπυριδούλα Μαρία και Τόττα Ελένη.

Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κα  Καλλέργη Χριστίνα η οποία μεταξύ άλλων είπε:


 «Nύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια…» η αποψινή και τα συναισθήματα διάχυτα και αντιφατικά. Χαρά πλημμυρίζει την καρδιά μας, γιατί ο κοπιώδης αγώνας μιας συναρπαστικής χρονιάς, φτάνει με επιτυχία στο τέλος του. Μετά από μια εργώδη χρονιά στις σχολικές υποχρεώσεις, οι διακοπές του καλοκαιριού αποτελούν μια ευκαιρία για όλους μας να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε, απελευθερωμένοι από τα πρέπει και τους κανόνες της καθημερινότητας του σχολείου. Μιας καθημερινότητας επίπονης και περιπετειώδους, αλλά γεμάτης χρώμα.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η γιορτή μας που περιελάμβανε …

Τραγούδι Έναρξης: «Άσε με». Τραγουδούν όλοι οι Μαθητές/ τριες και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

 


 

Η γιορτή συνεχίστηκε με …

 

Ποίημα : «Το σχολείο θα κλείσει» από τη μαθήτρια του σχολείου μας Τρικάζη Γεωργία

Τραγούδι: «Κρουαζιέρα» (Συνόδευσαν οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κες Γκρίνια Καλλιόπη, Δεληγιαννίδου Σουλτάνα και Τόττα Ελένη)

Ποίημα : «Ήρθε πάλι καλοκαίρι» από τον μαθητή του σχολείου μας Αρβανιτάκη Φίλιππο

Τραγούδι: «Το Καλοκαιράκι» (Συνόδευσαν οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κες Γκρίνια Καλλιόπη, Δεληγιαννίδου Σουλτάνα και Τόττα Ελένη)

Ποίημα : «Το καλοκαιράκι» από τους μαθητές του σχολείου μας Κόλα Άντζελο και Κοντορίνη Μανώλη

 



 


Ακολούθησαν Αθλητικά Δρώμενα

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Αθλητικών Δρώμενων ήταν η κυρία Μπιχαλτζή Ελένη

 Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

1.      Στίβο Χαράς

 









 







1.      Μουσικά Στεφάνια 


 







1.      Χαρούμενα Μπαλάκια

















Γαϊτανάκι









 








1.      Παραδοσιακούς Χορούς :

Α. Συρτό στα Τρία

Β. Καλαματιανό

Γ. Χασαποσέρβικο

Δ. Συρτός Νησιώτικος









 








 
















Κι έπειτα όλοι γίναμε μια παρέα και ο χορός … συνεχίστηκε!!!










 




Ακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη με το θεατρικό έργο «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη» από το θέατρο σκιών του γνωστού καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου Αθανασίου.

Ο Γιώργος Αθανασίου, ένας από τους καλύτερους καραγκιοζοπαίχτες της νεότερης γενιάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε οικογένεια με μεγάλη παράδοση στο θέατρο σκιών. Όπως λέει και ο ίδιος «οι περισσότερες από τις ξέγνοιαστες στιγμές των παιδικών μου χρόνων ήταν πίσω από τον μπερντέ του Καραγκιόζη». Φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια επαγγελματικής πορείας στο ελληνικό θέατρο σκιών, έχοντας περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Συνεργάζεται με σχολεία, δήμους, συλλόγους, φεστιβάλ και άλλους ιδιωτικούς φορείς. Πλέον ακολουθώντας τη μεγάλη του αγάπη για το σενάριο, πέραν από τα κλασσικά έργα που παρουσιάζει, δημιουργεί και τα δικά του έργα, πάντα με σεβασμό στην παράδοση. Επίσης, γνωστή είναι η αγάπη του για τα παιδιά καθώς και η ευαισθησία του για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ορμώμενος από την ευαισθησία του αυτή και εμπνευσμένος από τη ρήση του «αφήστε επιτέλους τα παιδιά να ονειρευτούν ή καλύτερα να εμπνευστούμε εμείς από τα όνειρά τους», απεδέχθη την πρόσκληση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και εντελώς αφιλοκερδώς παρουσιάζει απόψε για όλους εμάς  την παράσταση που όλοι απολαύσαμε.


Και τελειώσαμε με την έκπληξη της βραδιάς.

Για τον καλεσμένο μας καλλιτέχνη μπορείς να μιλά κανείς για ώρες. Ό, τι, όμως,  και να πεις είναι πραγματικά λίγο… Εδώ και δεκαετίες οι μεγάλες επιτυχίες του αποτελούν μια σταθερά καλή μουσικοχορευτική επιλογή για το κοινό, παραμένοντας διαχρονικές και αγαπημένες. Ο καλεσμένος μας είναι η φωνή των πάρτι µας. Δεν μπορεί κανείς  να σκεφτεί πολλούς καλλιτέχνες που καταφέρνουν να συνδέσουν το τραγούδι τους µε τις ωραιότερες στιγμές τόσο χιλιάδων ανθρώπων για τόσες δεκαετίες. Έχει συνηθίσει να ακούει τον κόσμο να τον αποκαλεί «αιώνιο έφηβο», χωρίς όμως να το λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν εσωτερικά. «Μεγαλώνω όπως όλος ο κόσμος και δεν έχω πρόβλημα με την ηλικία μου. Στην καλλιτεχνική μου ωρίμανση έχω μια γεμάτη φαρέτρα θετικών επηρειών, αλλά και αρνητικών», εκμυστηρεύτηκε μιλώντας σε ανάλογη συνέντευξη. Επίσης,  όταν καλείται να απαντήσει σε ποιους λόγους οφείλεται αυτή η διαχρονικότητα, αναφέρεται στην καλή ποιότητα των τραγουδιών που αγαπήθηκαν από γενιές και συνεχίζουν ν’ αγαπιούνται. Φυσικά η καλλιτεχνική πορεία του καλλιτέχνη μας …δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται… και θα συνεχίζεται για χρόνια. Τόσα, όσο το λεμόνι… που  βγάζει ακόμα ζουμί! ―όπως λέει και ο ίδιος.

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών είχε την μεγίστη χαρά και την υψίστη τιμή να φιλοξενήσει στη μουσική του σκηνή έναν από τους καλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές της ελληνικής ποπ σκηνής, του οποίου τα τραγούδια ακούγονται μέχρι σήμερα και είναι γνωστά σε κάθε γενιά, ήτοι τον κύριο Αρβανιτίδη … τον δικό μας Πασχάλη!!!

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου