Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

 Το 1946 με την υπουργική απόφαση υπ' αριθ. 56349 της 4ης Δεκεμβρίου 1946 ιδρύθηκε η Μουσική Λ.Σ. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται ιδιαίτερα στις επίμονες προσπάθειες του Υποπλοιάρχου Λ.Σ  Γεώργιου Καβελαρά και τέθηκε υπό την εποπτεία του ιδίου και τη μουσική διεύθυνση του υπαξιωματικού Χ. Παύλοβιτς, προερχόμενου από τη Μουσική του Π.Ν.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μπάντας έγινε στην εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου του 1947 . Η Υπηρεσία Μουσικής στην πολύχρονη παρουσία της έχει συμμετάσχει σε πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων.

Η ΥΜ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και σε λοιπές κοινωνικές , θρησκευτικές και πολιτιστικές τελετές - εορτές ,στην επίσημη αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα καθώς και σε ετήσιες εκδηλώσεις οργανώσεων κοινωφελούς σκοπού Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Ναυτική Εβδομάδα καθώς και άλλων διοργανώσεων.

Τέλος έχοντας ως στόχο και την μουσική εκπαίδευση, κυρίως παιδιών, έχει πραγματοποιήσει επιμορφωτικές επισκέψεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το τιμόνι της φιλαρμονικής του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ ανά τα χρόνια κράτησαν εξαίρετοι Αρχιμουσικοί. Από τον Φεβρουάριο του 2023 Διευθυντής της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ είναι ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Μπάνος Νικόλαος.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος παρουσίασε τα μουσικά όργανα της μπάντας στους μαθητές/ τριες του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών εμπλουτίζοντας την παρουσίαση παίζοντας γνωστά τραγούδια. 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου