Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

 Sports Excellence / Τμήμα Αθλητικής Αριστείας, της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),  που λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεραπευτική Άσκηση, τη δράση «Action for Kids with Disabilities (AKD)».

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με το Ερευνητικό Κέντρο CanChild στον Καναδά και το Beitestolen Health Center στη Νορβηγία και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία κύριος στόχος της δράσης είναι η προαγωγή της εξατομικευμένης φυσικής δραστηριότητας στη ζωή των παιδιών με αναπηρία, έτσι ώστε να βελτιωθεί το κινητικό και το νοητικό επίπεδο της αναπηρίας και να ενισχυθεί η συμπερίληψη τους στο κοινωνικό πλαίσιο.

Η πολύπλευρη προσέγγιση του προγράμματος ορίζει το κατάλληλο πλαίσιο για την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της επικοινωνίας, ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους  και να αναγνωρίσουν το εύρος των δυνατοτήτων τους.

Της δράσης «Action for Kids with Disabilities (AKDέλαβαν μέρος και γνώση μαθητές και γονείς του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών







 














































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου