Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

 

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι μια Εμψυχωτική Ομάδα με νομική μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω της τέχνης. Απευθύνεται σε παιδιά που νοσηλεύονται και φιλοξενούνται σε ιδρύματα, σε ηλικιωμένους και σε άτομα με αναπηρίες.

Η διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση, «Παραμυθοχώρα: Πριν Χαθούν τα Παραμύθια» που παίζεται από το 2019 σε Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και έχει αγαπηθεί πολύ από μικρούς αλλά και από μεγάλους θεατές, τώρα παρουσιάζεται και σε Ειδικά Σχολεία, Φορείς ΑμεΑ και Ειδικής Αγωγής, προσαρμοσμένη για τις ανάγκες του εκάστοτε πληθυσμού.

Οι «Άγγελοι της Χαράς», γνωρίζοντας πως η πρόσβαση σε καλλιτεχνικά δρώμενα για κάποιους ανθρώπους δεν είναι δεδομένη, πραγματοποιούν τις θεατρικές παραστάσεις τους σε φορείς για Άτομα με Αναπηρία. Δίνουν έτσι τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τη χαρά της τέχνης.

Οι μουσικο-θεατρικές παραστάσεις των «Αγγέλων της Χαράς» για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και άτομα με αναπηρία είναι ειδικά σχεδιασμένες για τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε πληθυσμού (π.χ. αναπτυξιακά, κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης). Κάθε παράσταση περιλαμβάνει σκηνές όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να αλληλεπιδράσουν με τους ηθοποιούς και γίνονται μέρος του καλλιτεχνικού βιώματος ανακαλύπτοντας τις αξίες του έργου.

Όλα τα έργα γράφονται από τη συγγραφική ομάδα των «Αγγέλων» και βασίζονται σε ανθρωπιστικές και παιδαγωγικές αξίες όπως αυτές της αγάπης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού κλπ. Η μουσική, βασικό στοιχείο του έργου, είναι πρωτότυπη σύνθεση από τους καλλιτέχνες των «Αγγέλων της Χαράς», ειδικά γραμμένη για το εκάστοτε έργο.

Μέσα από έξυπνες και χιουμοριστικές ιστορίες, συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και κοινωνικών δεξιοτήτων, ενώ παράλληλα προσφέρουν γέλιο, προβάλλουν αξίες και διεγείρουν τη φαντασία των θεατών.

Οι «Άγγελοι της Χαράς» τη Δευτέρα 1η Απριλίου παρουσίασαν στους μαθητές/ τριες του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και τους μαθητές/ τριες του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αχαρνών τη διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση, «Παραμυθοχώρα: Πριν Χαθούν τα Παραμύθια»



 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου