Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018




Η Έκθεση Έργων Τέχνης στα πλαίσια του προγράμματος «Για να μην καταστραφούμε από τη γνώση, έχουμε την Τέχνη», στήθηκε από ημερών με πολλή αγάπη και επιμέλεια στην Αίθουσα Εκδηλώσεων από τις εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κυρίες Παπαδήμου Αγλαΐα και Κονδυλιά Αγάθη και άνοιξε επίσημα τις πύλες της, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, περιμένοντας τους επισκέπτες της, δηλαδή τις μαθήτριες και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και τους αντίστοιχους του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.  
















Τα έργα τέχνης της Έκθεσης παρουσίασε στις μαθήτριες και τους μαθητές των δύο σχολείων ο «ελληνικής καταγωγής διεθνούς φήμης γάλλος κριτικός τέχνης και γκαλερίστας κ. Jean-Claude Constantin, ο οποίος αφίχθη εκ Παρισίων για τις ανάγκες της παρουσίασης, μετά από πρόσκληση των εμπνευστών και συντελεστών της Έκθεσης». 















Στην έκθεση εκτέθησαν έργα καταξιωμένων ελλήνων και ξένων ζωγράφων. Από τους Έλληνες δημιουργούς απολαύσαμε έργα των: Νικοφόρου Λύτρα, Νικόλαου Γύζη, Γιώργου Σικελιώτη, Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα,  Γιώργου Άβλιχου, Γιώργου Βαρλάμου, Γιώργου, Γιώργου Γουναρόπουλου, Γιάννη Μόραλη, Σάββα Χαρατσίδη, Ξενοφώντα Μπήτσικα και Γιώργου Ιακωβίδη και από τους Ξένους δημιουργούς έργα των: Γκούσταφ Κλιμτ, Ζακ-Λουί Νταβίντ, Σαλβαδόρ Νταλί, Κλωντ Μονέ, Βασίλι Καντίνσκι (ή Καντίνσκυ) και Έντβαρτ Μουνκ.








Τις μαθήτριες και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών συνόδευε η εκπαιδευτικός κα Πρέκα Ελένη, η οποία συμμετέχει από ετών στο πρόγραμμα συνεκπαίδευσης των δύο σχολείων και από πλευράς του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών συμμετείχαν οι κυρίες Θεοδοσίου Δέσποινα και Γεωργοπούλου Μαρία.





Μετά την ξενάγηση στα εκθέματα και την παρουσίαση των έργων οι μαθήτριες και οι μαθητές και των δύο σχολείων περισσότερο πλέον εμπνευσμένοι, δημιούργησαν τα δικά τους αξεπέραστα έργα. Ιδού το αδιάψευστο, υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, αποτέλεσμα…




























Και για το τέλος… φροντίδα και καθαριότητα του χώρου, γιατί η καθαριότητα, εκτός από μισή αρχοντιά, είναι και το ήμισυ του πολιτισμού.  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου