Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Ένας ορισμός της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης λέει ότι «είναι η διαδικασία η οποία θα βοηθήσει τους πολίτες να αποκτήσουν γνώση του περιβάλλοντος και πάνω από όλα να γίνουν ικανοί και αποφασισμένοι, να έχουν διάθεση να εργαστούν ατομικά και συλλογικά για την επίτευξη και τη διατήρηση μιας δυναμικής ισορροπίας, μεταξύ της ποιότητας της ζωής και της ποιότητας του περιβάλλοντος».
Η R. Hungeriord / R.B. Peyton / R.J. Wilke, “Goals for curricuium development in environmental education”, Journal of Environemntal Education, vol. 2, no 3, 1980.
Ένας άλλος μας λέει ότι «η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια διαρκής διαδικασία δια της οποίας τα άτομα και οι κοινωνικές ομάδες θα συνειδητοποιήσουν το περιβάλλον τους και θα αποκτήσουν τις γνώσεις, τις αξίες, τις ικανότητες, την εμπειρία και επίσης τη θέληση που θα τους επιτρέψουν να δράσουν ατομικά και συλλογικά με σκοπό την επίλυση των σημερινών και μελλοντικών προβλημάτων του περιβάλλοντος». Unesco (ed), Stategie Internationale d’ action en matiere d’ education et de formation relatives a l’ environnement pour les années, 1990, U.N.E.S.C.O. – U.N.E.P. Congres, Enviroment education and training (MOCKBA, 1987), Nairobi – Paris 1988.
Στα πλαίσια, λοιπόν, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς ανέλαβαν την καθαριότητα, το σκάλισμα, το κλάδεμα και το ξεχορτάριασμα των κήπων και των περιμετρικών του σχολείου μας χώρων.   














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου